Contact

Bedijfsgegevens

IBAN: NL56 INGB 0007 8149 81
BIC: INGBNL2A
KvK: 68813449
BTW: NL002392579B86

Support

Ma / Vr 09:00 – 17:00
Support@snelwebcenter.nl
085-0160922

Ma / Za 08:00 – 20:00
Open een Helpticket

Van Freelancer naar IT-bureau voor design | web | app

De ontwikkelingen van Snelwebcenter tot heden. Het verhaal is geschreven door de eigenaar van Snelwebcenter – Gianni Hesseling. Hij heeft als doel om met Snelwebcenter premium websites te ontwikkelen waarbij we focus leggen op het ontwikkelen van toegankelijke en innovatieve websites. Websites die gebruik maken van de laatste trends voor de beste user experience.

keyboard_arrow_down
Achtergrond
Gianni Hesseling
Front-end developer
Gianni Hesseling
Front-end developer
Frits Haringa
Applicatie ontwikkelaar
Frits Haringa
Applicatie ontwikkelaar
Abdullah Yetim
Foto, Video & film
Abdullah Yetim
Foto, Video & film
Eric Smidt
Project manager
Eric Smidt
Project manager
Sanne Feringa
UX/UI designer
Sanne Feringa
UX/UI designer

Maart 2017 – Voor het bestaan van Snelwebcenter

Het is maart 2017, op dit moment zat ik in opleiding bij het Korps Mariniers. Nou eigenlijk niet helemaal. Ik heb de Mariniers opleiding moeten verlaten omdat ik voor mijn gezondheid heb moeten kiezen. Tijdens de Mariniers opleiding die ik in juli 2016 ben begonnen heb ik een blessure opgelopen in mijn onderbenen. Door mijn jonge leeftijd (18 jaar) heb ik voor mijn gezondheid gekozen door een loopbaan te nemen in de burgermaatschappij.

Snelwebcenter inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Het is Mei 2017 en ik stond niet meer op de loonlijst bij Defensie. Ik wist direct wat ik wilde doen in de burgermaatschappij. Ik wilde een bedrijf starten en dus een ondernemer worden. Wat ik precies wilde doen had ik nog niet helemaal duidelijk. In deze fase had ik al ervaring met een wereldwijd bekende CMS genaamd WordPress. Ik kreeg op een dag de vraag of ik een website wilde bouwen voor een eenmanszaak. Ik twijfelde of ik dit echt wilde doen. Waarom? Websites bouwen deed ik al wel voor mezelf, alleen om het voor een ander te doen en hiermee geld te verdienen had ik nog niet ervaren.

Ik heb er toen voor gekozen om het bedrijf te helpen met het bouwen van een website. We hebben toen een deal gemaakt, maar ik had een Kamer van Koophandel nummer nodig om een rekening te maken en dus ook betaald te krijgen. Ik zat die avond van de deal in de woonkamer tv te kijken en dacht bij mezelf: “De klant wil snel een website hebben….. Het lijkt me super vet om een webbureau te hebben….. En over 5 jaar is het bedrijf de plek waar je naartoe gaat om je website te laten bouwen dus een eigen “center”. Het schoot me direct te binnen “Snel”-”Web”-”Center”. Ik dacht direct dit gaat hem worden, Snelwebcenter.”

Dezelfde avond had ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel voor een afspraak.

Nadat ik het eerste project had afgerond ging ik al snel bedenken hoe ik meer bedrijven snel kon voorzien van een website. Twee weken later had ik mijn tweede opdrachtgever. Het was toen lastig om meer opdrachtgevers te krijgen omdat er veel concurrentie is op deze markt. Vanaf de zomer van 2018 had ik een klein clubje zeer tevreden opdrachtgevers.

December 2018 – fulltime aan de slag

Op een gegeven moment kreeg ik het zo druk dat ik voor het eerst fulltime aan de slag moest met het bouwen van de websites. De opdrachtgevers kwamen (en komen vandaag de dag) voornamelijk uit mijn netwerk door mond tot mond reclame. Mega krachtig is dit in mijn ervaring. De groei in het aantal opdrachtgevers begon zo krachtig te worden dat ik er in Januari 2019 voor heb gekozen om een kantoorruimte te gaan huren. Ik kon toen de helft van ons huidige kantoor huren in samenwerking met een andere huurder die in de zomer is vertrokken naar een ander kantoorpand waardoor het kantoorpand volledig van Snelwebcenter is geworden.

Januari 2019 – Snelwebcenter heeft een kantoor

Het huren van een eigen kantoorruimte is een enorme stap geweest voor Snelwebcenter. Ik merkte al snel dat mensen zagen dat ik serieus bezig ben met mijn hobby dat nu ook echt mijn werk is geworden. Op een gegeven moment zat ik op de 15 opdrachtgevers en de opdrachtgevers bleven maar binnenstromen. Opdracht na opdracht kwam binnen en op mijn hoogtepunt moest ik in april/mei 2019 10 website maken in 1,5 maand. Dat is ontzettend veel werk voor 1 persoon. De werkdruk werd toen zo hoog dat ik ervoor gekozen heb om een collega aan te nemen. Via mijn netwerk heb ik Robbert leren kennen. Robbert houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites. Ik had toen mijn eerste medewerker/collega die voor mij aan de slag ging om website te gaan bouwen.

Van 15 opdrachtgevers naar 50+ opdrachtgevers

In 2019 hebben we samen hard gewerkt aan projecten die binnen kwamen. We hebben een enorme groei doorgemaakt en dagelijks blijven we doorgroeien. Zie hieronder in de infographic van Robbert hoe wij in 2019 zijn gegroeid.

infographic_swc_2019
September 2019

2020 – Het jaar van Snelwebcenter 2.0

Een beter bedrijf, met de focus op 100% maatwerk websites voor bedrijven die willen groeien of een stabiel succes willen behouden. Wij maken op dit moment een ontwerp (UX/UI design) op maat voor de websites van onze opdrachtgevers. Na het ontwerpen gaat een developer bezig met het ontwikkelen van de website. Hiervoor gebruiken wij ons eigen ontwikkelde WordPress thema als de basis van jouw succesvolle website.

Zodra de website ontwikkeld is en online staat gaan we vaak aan de slag met het bedenken van ideeën en het delen van ervaringen om de website beter te ontwikkelen.

Wij vinden belangrijk dat een website:

– 100% maatwerk is voor het beste resultaat.
– Duurzaam en snel is.
– Toegankelijk voor iedereen is (Web Content Accessibility Guidelines – WCAG 2.1).
– De User Interface bevat die ervoor zorgt dat de gebruikerservaring (UX) omhoog gaat.

Op dit moment beheren wij 110+ websites voor onze opdrachtgevers en werken wij met 8 man aan het succes van deze bedrijven.

Oke, dit was ons verhaal. Wij zijn benieuwd naar wie jij bent en of we iets voor elkaar kunnen betekenen in de toekomst.