Skip to content
Kyano Digital

Content eerst, dan het design

Voordat wij aan de slag gaan met een design zullen we bij de start van het project altijd eerst alle content opvragen. Denk hierbij aan teksten, foto’s, beeldmateriaal, etc. Alle content die op de website moet komen. We krijgen vaak de vraag waarom we dit doen. De reden hiervoor is, is omdat wij “Content First” ontwerpen. Maar waarom?

‘Content First Design’ is een manier van ontwerpen waarbij de content wordt gebruikt om de layout van de website te bepalen, in plaats van andersom. Zodra wij de content hebben ontvangen gaan wij aan de slag met het indelen van de content. Dit doen we door middel van een flowchart en low-fi wireframe. Op deze manier weten wij precies wat er op de website moet komen, hoe lang de teksten zullen zijn en hoe de foto’s uit zullen komen in het ontwerp. 

Wij doen dit omdat we op deze manier precies weten hoe bepaalde content er uit komt te zien. Als wij eerst ontwerpen en vervolgens de content opvragen kan het zijn dat de content niet meer past in het ontwerp of dat de foto’s niet matchen. Om dit te voorkomen willen wij eerst weten welke content er geplaatst moet worden zodat we hier op in kunnen spelen.

Proto-content

In sommige gevallen is de content nog niet helemaal compleet. De foto’s moeten bijvoorbeeld nog gemaakt worden of de teksten moeten nog een klein beetje aangepast worden. Als dat het geval is gaan wij op zoek naar proto-content. Dit is content dat heel erg lijkt op de content die geleverd gaat worden. De foto’s hebben bijvoorbeeld dezelfde stijl als de foto’s die gemaakt gaan worden, en de teksten komen qua lengte overeen met wat de klant globaal wil vertellen. Als de klant oude content heeft dat vergelijkbaar is met de nieuwe content dan hergebruiken wij deze eerst. Op deze manier kunnen wij de website alvast ontwerpen dat past bij de content en zal de nieuwe content aansluiten bij het geleverde ontwerp.

Op zoek naar nieuw beeldmateriaal

Je hebt de teksten al verzameld, maar hebt geen idee wat voor beeldmateriaal hier bij past. Onze designers kunnen hierbij helpen door stockfoto’s voor jou te verzamelen. Deze foto’s kunnen gebruikt worden in jouw website zodat jij de tijd hebt om eigen beeldmateriaal te laten maken. Hiervoor kun je ook ons content team inschakelen die jou kunnen helpen bij het maken van beeldmateriaal. 

Denk na over wat je wilt vertellen

Denk je erover na om een project met ons te starten? Dan raden wij je aan om van tevoren na te denken over wat je wilt vertellen op jouw website. Wat wil je overbrengen naar jouw klanten? Wat moeten ze doen? Waar hebben ze informatie over nodig? En natuurlijk wat wil je graag dat jouw klant gaat doen op jouw website? Ga vanuit daaruit jouw content verzamelen. Ons team staat vervolgens voor jou klaar om je hierbij te helpen.

Delen:


Kyano Digital