Skip to content
Kyano Digital

Binnen webdevelopment wordt vaak gesproken over UI designers en UX designers. Voor buitenstaanders kan dit heel verwarrend zijn want wat betekent de afkorting überhaupt. Ook word er vaak verward dat UX en UI designers precies hetzelfde doen. Bij ons hebben we bijvoorbeeld UX/UI designers, die beide taken oppakken, maar wat is nou eigenlijk het verschil qua werkzaamheden? En waarom heb je beide mensen nodig?

Zowel een UX designer als een UI designer werken beide aan het creëren van interfaces, maar hun skills verwisselen van elkaar. 

User experience designer

Een User experience designer, oftewel UX designer, onderzoekt hoe een interface zo gemakkelijk mogelijk gemaakt kan. Een UX designer werkt vooral strategisch en onderzoekend. Hij zorgt er voor dat een interface werkt waarvoor het bedoeld is en eenvoudig in gebruik is. Een UX designer houdt zich bezig met het creëren van een wireframe en prototype van de website, en kijkt vooral naar de functionaliteiten van de website en minder naar het uiterlijk. 

User interface designer

Een User interface designer, oftewel UX designer, houdt zich daarentegen wel bezig met het uiterlijk. Een UI designer is verantwoordelijk voor het creëren van een mooi design, denk bijvoorbeeld aan het bedenken van kleurpaletten of het ontwerpen van een interactief menu. Een UI designer gebruikt het wireframe van de UX designer en vult deze aan tot een mooi ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan een kleurplaat, de UX designer zet de contouren, en de UI designer kleurt het in. Hierbij bedenkt de UI designer het uiterlijk van alle visuele elementen, maar ook de visuele uitwerking van interactie in een website.

Samenwerken

UX en UI designers werken vaak gezamenlijk aan een project, of in ons geval pakken de designers beide taken op. Zonder UX designer zou je namelijk geen wireframe hebben van een website en zonder UI designer wordt het design van je website wel heel karig. De meeste UX en UI designers hebben kennis van beide vakgebieden, omdat ze zo nauwsluitend samenwerken. Dit is waarom onze designers gespecialiseerd zijn op beide vlakken, zodat wij zowel het onderzoek naar een eenvoudige website kunnen doen, als een design kunnen neerzetten dat perfect bij jouw bedrijf past! 

Ben je benieuwd geworden wat onze designers hebben ontworpen? Bekijk dan vooral onze projecten

Delen:


Kyano Digital