Skip to content
Kyano Digital

Goed extern communiceren begint intern. Het is belangrijk dat wij intern goed op elkaar ingespeeld zijn, daarom hebben wij een training gevolgd van Richard de Vries. Richard is een expert als het gaat om adviezen geven over telefoongesprekken, videochats en zoom meetings. Op een interactieve manier kregen wij tips van Richard over het verbeteren van onze interne communicatie:

Luisteren naar elkaar

Om goed te communiceren is het belangrijk dat je ook goed naar elkaar luistert. Dit betekent dat je met aandacht en interesse luistert naar je collega. Door een actieve houding aan te nemen hoor je beter wat een collega van jou verwacht of hoe je elkaar kan ondersteunen.

Verbale en non-verbale communicatie

Het is dus belangrijk om goed te luisteren naar elkaar, maar het is ook goed om naar elkaars houding te kijken. Er is een groot verschil tussen verbale en non-verbale communicatie. Onder non-verbale verstaan we bijvoorbeeld lichaamstaal, gezichtsuitdrukking en gebaren. Deze vorm van communicatie is niet altijd bewust. Om onze interne communicatie te verbeteren is het dus belangrijk om goed op elkaar te letten.

De juiste mindset

Een mindset is een denkstijl die bepaalt hoe je naar jezelf en je kwaliteiten en vaardigheden kijkt. Het is de manier van denken en doen. Om goed te kunnen samenwerken is het belangrijk dat onze neuzen dezelfde kant op wijzen. Onze mindset is gedreven te werk gaan, kritisch zijn en morgen beter willen zijn dan vandaag!

Over een week krijgen wij nog een interne communicatietraining. Wij zijn benieuwd naar de tips van Richard. Hierdoor leren wij beter intern en extern te presteren en blijven wij door ontwikkelen!

Meer weten over Richard en zijn diensten? Ga dan naar zijn website en neem contact met hem op!

Delen:


Kyano Digital