Skip to content
Kyano Digital

Vandaag kreeg ons team een training over E-commerce SEO van Sander Kah. Hij is een van de eigenaren van Afosto, een bedrijf dat een SaaS applicatie heeft ontwikkeld dat bestaat uit verschillende micro services waarmee ze als doel hebben om processen te optimaliseren. De training bestond uit verschillende onderdelen:

Wat is SEO?

Sander trapte de training af met uitleg over E-commerce SEO. Search Engine Optimization (SEO) is een verzamelnaam voor activiteiten die je uitvoert om je positie in de verschillende zoekmachines op het internet te verbeteren. Bij E-commerce SEO draait het om het snappen waar jouw klant zich bevindt in zijn/haar beslissingsproces. Door middel van onderzoek kun je er gemakkelijk achter komen waar jouw klant opzoek naar is.

De juiste techniek en structuur toepassen

In het tweede onderdeel van de training vertelde Sander hoe wij de juiste SEO technieken en structuren kunnen inzetten. De URL- en menuopbouw is de basis van een goede SEO technische website. Door onderzoek uit te voeren in de branche kan je eenvoudig erachter komen welke termen je moet gebruiken. Ook het gebruiken van interne links, zoals breadcrumbs en ”shop meer” links helpen bij het verbeteren van een webshop.

SEO content

Als je de bovenstaande punten correct hebt uitgevoerd, kan je bezig met de content verfijnen vertelde Sander. Google scant namelijk naast de juiste linkstructuur ook de content van een website. Voor het schrijven van content is het belangrijk om de volgende vragen beantwoord te hebben: Wat is het doel van de pagina? Op welke zoekwoorden wordt veel gezocht? Met welke intentie zijn mensen opzoek naar jouw product of dienst?

SEO Tools inzetten

Sander legde uit dat er talloze tools het internet te vinden zijn waarmee je kunt inzien hoe vaak er op een bepaald zoekwoord gezocht wordt. Denk hierbij aan Google Search Console, Google Trends of bijvoorbeeld Google Ads. Deze tools geven je inzicht in waardevolle informatie waarmee je webpagina’s kunt optimaliseren.

De training was erg zinvol. Door de uitleg van Sander hebben wij onze kennis kunnen verbreden. We kunnen niet wachten om ons nog meer te diepen in E-commerce SEO!

Delen:


Kyano Digital